24 en 25 augustus speelde ruim 1200 nieuwe studenten van Fontys en Tilburg University het levend bordspel ‘Experience Tilburg’ (een initiatief van 013 Straatjes).

Verspreid door de stad zag je vrolijke mensen met strikjes en ballonnen, opvallende locatieborden, kanskaarten, een gevangenis en nog veel meer. Zelfs met dat warme weer ontdekte de nieuwe studenten de verschillende gebieden met veel enthousiasme en dat leverde geweldige momenten op!

Punten scoren
Om punten te scoren tijdens de citygame had elke locatie een opdracht. Zo stond in de Hall of Fame DJ Sueside een privé feestje te geven en moesten de studenten een vraag beantwoorden over de evenementen in Tilburg. Bij Gianotten Mutsaers droeg rapper en dichter ‘De Gelogeerde Aap’ een Tilburgs gedicht voor dat de studenten moesten vertalen om punten te scoren. Bij Vincents Tekenlokaal werd het gezicht van Vincent van Gogh met krijt op de straat getekend. Op ruim 30 andere locaties in de stad werden vragen beantwoord, opdrachten uitgevoerd en ervaringen opgedaan die een relatie hadden met de locatie, het gebied of Tilburg.

De studenten konden beleven hoe uniek de sfeer is in de Spoorzone, hoe karakteristiek het Dwaalgebied, hoe bruisend het centrum en hoe relaxt de Piushaven is. Ook voor de gebieden, straten en deelnemende zaken was het een succes: hun zaak stond extra in de spotlights en door middel van de opdracht of vraag kwamen de studenten meer te weten over de leuke spots.

Meer foto’s en video’s
Instagram werd goed gebruikt, onder de hashtag #tilburgexperience #experiencetilburg #013straatjes #tilburg kun je zelf zien hoe de ‘Experience Tilburg’ game verliep.

Wij danken Marketing Tilburg, Fontys, Tilburg University, de deelnemende bedrijven én de vrijwilligers voor het mede mogelijk maken van deze nieuwe game voor Tilburg!