Bij 013 Straatjes houden wij wel van tosti’s. Toen wij genomineerd waren voor de Rabobank Starter van het kwartaal pitchten wij ons concept niet met een standaard presentatie, maar met een 013 Straatjes tosti. Met Jamon Iberico van Doncurado uit de Piushaven, de Goudse boerenkaas van Kaaszaak uit het Dwaalgebied, gedroogde tomaatjes van Prins Heerlijk in het centrum en het broodje en de saus van  de dames van Smeer’m uit de Spoorzone. Wij moeten er nu alweer van watertanden ;).

Een tosti is al jaren het lekkere tussendoortje of de verwennende lunch. Het is oh zo simpel, maar oh zo lekker. Je doet wat kaas en eventueel ham tussen twee sneetjes brood, in het tosti-ijzer en klaar. Handig en lekker! Maar het kan ook net een tikkeltje specialer. Tip van ons: ga zelf ook eens op pad in de stad om lokale ingrediënten voor het gegrilde bammetje te halen. De ultieme verwennerij voor het weekend en stiekem ook net iets lekkerder, vinden wij. Onder het mom van als je het doet, moet je het goed doen kun je het ook anders aanpakken dan kaas, ham, ketchup of curry en een broodje van de supermarkt.

Wij dagen je uit
Wij willen je uitdagen om eens na te denken over welke ingrediënten uit de stad jij zou gaan halen voor een unieke tosti. Ga je voor een vegetarische variant of kies je bijvoorbeeld voor speciale kaas? Deel jouw boodschappenlijstje met ingrediënten, zodat we allemaal inspiratie op kunnen doen voor de ultieme tosti. Maak het zo goedkoop of duur als je wil. Voor iedere smaak is er wel een tosti te creëren, dus bedenk er een die jou het lekkerste lijkt. Je bent vrij om onze eerste samenstelling als inspiratie te gebruiken, maar ga vooral lekker je eigen gang.

013-Straatjes-genieten-van-Tilburg

Mocht je een extra excuus nodig hebben om een luxe tosti te bereiden, op 1 november is het de Dag van de Tosti. Dit is een initiatief dat in het leven is geroepen door tostifans op Facebook. Zo’n lekkere lunch verdient natuurlijk een eigen dag, dachten zij. En terecht. Wij zijn reuze benieuwd naar jouw ideeën voor de ultieme tosti, dus als je het leuk vind mag je jouw boodschappenlijst altijd via Facebook sturen. Of maak ons jaloers met een foto van jouw creatie.

Benieuwd geworden naar onze 013 Straatjes tosti? Deze komt binnenkort op de kaart te staan bij Smeer’m. Eigenaressen Doreen en Martine zijn nu lekker op vakantie, maar vanaf volgende week kun je weer lekker smullen van heerlijke tosti’s. Op de headerfoto staat de tonijnsaladetosti van Smeer’m, een van onze favorieten. Gelukkig zijn er deze week nog genoeg andere kant-en-klare tosti’s te halen in Tilburg. Smullen maar!