Things to Do Tilburg | 013 Straatjes

LUSTWARANDE 2022

Deze zomer hoef je niet te kiezen tussen een museumbezoek en een mooie boswandeling. Van 26 JUNI T/M 2 OKTOBER vindt in het prachtige barokke sterrenbos De Oude Warande in Tilburg voor de 12e keer LUSTWARANDE plaats, een toonaangevende expositie van internationale hedendaagse sculptuur. 

Dit jaar staat de expositie in het teken van de kracht van het idool. GODHEAD – IDOLS IN TIMES OF CRISIS. Dwaal door het groene park en laat je verrassen door hedendaagse beelden van kunstenaars uit heel de wereld: Alma Allen (US), Evgeny Antufiev (RU), Gisela Colón (US), Kim Dacres (US), Hans Josephsohn (CH), Marieke Bolhuis (NL), Susanne Ring (DE), Lukas Schmenger (DE), Henk Visch (NL), Not Vital (CH).

De opening van LUSTWARANDE GODHEAD – Idols in Times of Crisis is op zondag 26 junivan 15.00 tot 18.00. De opening wordt verricht door Marcelle Hendrickx, Wethouder Cultuur van Tilburg.

Op de foto’s zie je o.a. mooi werk van kunstenaressen Kim Dacres en Susanne Ring die we afgelopen week hebben mogen ontmoeten. 

KIM DACRES is een Afro-Amerikaanse kunstenares. Ze gebruikt banden, rubber en gevonden voorwerpen om abstracte sculpturen en totems te maken die ideeën, muziek, zinnen en personen in haar leven eren. 

Beeldhouwster SUSANNE RING heeft haar ideale uitdrukkingsmiddel gevonden in keramische figuren. Ze mengt klei met materialen als hout, porselein en zelfs cement, en voegt de figuren uiteindelijk samen met andere tot ensembles.

Gisela Colón, Quantum Shift (Parabolic Monolith Sirius Titanium), 2021. Frieze Sculpture 2021, presented by GAVLAK. Photography by Linda Nylind

GISELA COLÓN is een Amerikaanse hedendaagse kunstenares die een unieke sculpturale taal van organisch minimalisme heeft ontwikkeld. Colón is het meest bekend om haar ongerepte, door licht geactiveerde sculpturen, gemaakt met innovatieve materialen van de 21e eeuw, zoals optische acryl en hoogtechnologische koolstofvezel voor de ruimtevaart. 

Expositie GODHEAD – IDOLS IN TIMES OF CRISIS 26 juni t/m 2 oktober

Lustwarande – Platform for Contemporary Sculpture , Park De Oude Warande – Navigatieadres: Bredaseweg 441

In het centrum van De Oude Warande bevindt zich paviljoen Grotto, het permanente kunstwerk van Lustwarande. Je kunt hier terecht voor een lunch, hapjes en drankjes.