Jouw local hero cheat sheet voor Spoorpark Live in Tilburg!

De organisatie van Spoorpark Live weet goede festivals uit de grond te stampen, sterker nog. De founders van 013 Straatjes waren ook bij de eerste edities van Extrema en Solar te vinden! Nu dit nieuwe festival, met de crème de la crème van de Nederlandse muziekwereld, letterlijk in onze achtertuin te vinden is konden we het niet laten om de dansschoenen weer aan te trekken en op jacht te gaan naar nog meer inspiratie.

We dragen lokale helden een warm hart toe en hebben daarom het plan om ons dit weekeinde vooral te focussen op artiesten en acts uit de regio Tilburg. De grote namen zijn iedereen wel bekend maar voor de wat meer intieme, kleinere maar niet minder onverwachte sessies loont het wat verder te kijken dan de mainstage. En don’t worry, ook daar zijn we zeker te vinden 🙂

Onder de cheatsheet vind je meer over de artiesten:

AREAS

BLOSSOM | ZATERDAG

14:00 UUR – 15:00 UUR: The Small Breed Psychedelic Rock & Pop

15:00 UUR – 16:00 UUR: DJ Ronron & Peto on percussion

17:00 UUR – 18:15 UUR: Flamboyant & Fonk

AREA: PARKLOUNGE | ZATERDAG

16:00 UUR – 17:00 UUR: Kees en Kuuk

20:00 UUR – 21:00 UUR: Christopher Green

22:00 UUR – 23:00 UUR: Simon Keats

ARTIESTEN

THE SMALL BREED – Website

Met charmante en wervelende psychpop kanaliseert The Small Breed uit Tilburg de betoverende melodieën en weelderige geluiden van de magische muziek uit de late jaren 60. Dankzij een grote verscheidenheid aan instrumentale vaardigheden, levert de band volledig verrassende composities vol hemelse harmonieën, duizelingwekkende orgelsolo’s, catchy hooks en lange, dromerige instrumentale passages.

BLOSSOM | ZATERDAG 14:00 UUR – 15:00 UUR

DJ RONRON & PETO ON PERCUSSION

For The Love Of Music! Peto en Ron (age not to be disclosed) zoeken elkaar regelmatig in de studio op om te jammen op nieuwe muziek. En dat relaxede sfeertje zal op Spoorpark LIVE niet anders zijn. Verwacht zomerse wereldbeats met een kinky afro-sausje. Je heupen wiegen al mee voordat je het zelf in de gaten hebt. En 10 minuten later blijken je voeten ook een eigen leven te gaan leiden!

BLOSSOM | ZATERDAG 15:00 UUR – 16:00 UUR

FLAMBOYANTFONK | Website

Dit duo heeft jarenlang iedere tent afgebroken. Nu zijn ze terug en wij zijn dan ook blij om FlamboyantFonk op ons podium te hebben! FlamboyantFonk is een b2b dj duo bestaande uit, je raad het al, Flamboyant en Fonk. Beide los al steengoed maar samen is het gewoon goud! Samen achter de decks zijn deze twee muzikale duizendpoten één brok energie. Van disco en hiphop naar een obscure jazzplaat, door naar dikke funk om via een vette bass track terecht te komen in een sappige danchall vibe en dan zo weer door stomen naar een house banger. Het kan allemaal bij FlamboyantFonk.

BLOSSOM | ZATERDAG 17:00 UUR – 18:15 UUR

KEES EN KUUK | Website

Dit eigenzinnige duo maakt muziek zoals geen ander duo dat doet. Hun muziek bestaat uit poëtische klanken, de Nederlandse taal en wonderlijke, maar gevoelige teksten. Door menselijkheid, liefde en het aller dagelijkse te combineren, proberen zij te verbinden en mensen dichter bij elkaar te brengen. Met een lach, maar ook met een traan nemen zij ons mee op hun avontuur. Het Tilburgse duo heeft al wat evenementen mogen afstruinen en staat straks in de schijnwerpers in het Spoorpark! Dus, laat je meenemen op reis en laat je verwonderen door de verhalen die zij vertellen door middel van hun muziek.  

PARK LOUNGE | ZATERDAG 16:00 UUR – 17:00 UUR / ZONDAG 15:00 – 16:00 UUR

CHRISTOPHER GREEN | Website

Christopher Green speelde eerder tijdens de TV-shows van De Beste Singer-Songwriter van Nederland en stond in 2013 op het Pinkpop-podium. Na een uitstapje met band GRAEF, slaat Chris nu weer zijn eigen weg in. Met een verse EP op zak tourt Chris door het land, vanuit thuishaven Tilburg! Verwacht kleine en warme liedjes, met een prachtige muzikale omlijsting. Mis het niet! 

PARK LOUNGE | 20:00 UUR – 21:00 UUR

SIMON KEATS | Website

Met melodische klanken en een gigantische koffer vol prachtsongs neemt Keats je mee op reis in zijn verhalen. Wanneer hij niet met zijn band The Kik op het podium staat, trotseert hij de vaderlandse podia gewapend met een akoestische gitaar of een piano. Soms met band, soms alleen en soms als duo: zoals op Spoorpark LIVE, waar de Tilburger een thuiswedstrijd speelt. Zijn laatste album Falling Star kreeg lovende reviews in de landelijke media. Liefhebbers van Americana en een vleugje Indie.

PARK LOUNGE | ZATERDAG 22:00 UUR – 23:00 UUR

Meer info, details en het volledige programma check je gewoon op de website van Spoorpark Live, let’s party!