Kerstliedjes worden zonder schaamte meegezongen, de foute kersttruien zijn niet aan te slepen, de kerstboom staat in de huiskamer te pronken en lichtjes verreiken de stad. Heb je ook zo’n zin om in de kerstspirit te komen? Have we got good news for you! Het hele weekend en komende zondag 20 december zijn er veel leuke plekken waar je inspiratie op kan doen. 013 Straatjes zet er drie voor je op een rij. 

1. Kerstontbijt masterclasses door Pierre Wind

Masterclass-Pierre-Wind-Villa-de-Vier-Jaargetijden-013-Straatjes-blog

Hou je van ambachtelijk eten en ben je nieuwsgierig naar een heerlijk glutenvrij kerstontbijt? Laat jezelf en je kinderen zondagochtend inspireren door Chef-kok Pierre Wind en Marcel de Leeuw, hoofdchef bij Double Tree by Hilton in Amsterdam.

Vanaf 09.00 uur kun je op zondagochtend 20 december terecht bij Villa de Vier Jaargetijden in de Noordstraat. Doe op het gemakje ideeën op en leer van echte professionals door middel van masterclasses over Food Sharing, ambachtelijk ontbijt en glutenvrij koken. Ook kun je deze ochtend heerlijke, lokale producten kopen, rechtstreeks van het land en producten proeven van speciaalzaken uit de straat. Zo kun je tijdens de feestdagen niet alleen een fingerlicking good diner op tafel zetten, maar ook een indrukwekkend ontbijt.

09.30 – 10.15u Pierre Wind: koken voor kids
10.30 – 11.15u FoodSharing
11.30 – 12.15u Pierre Wind
12.30 – 13.15u Marcel de Leeuw & Erik de Ridder: glutenvrij ontbijten

Kijk hier voor meer informatie

2. Kerstcadeaustress?

Pop-up-Store-Tilburg-013-Straatjes-blog2

Heb je zondag pas tijd om de laatste cadeautjes aan te schaffen? Ga langs de grote Pop-Up Store in de Emmapassage. Nooit meer een eenheidsworst onder de kerstboom!

Deze winkel is nog tot 31 december open en verkoopt producten van meer dan 30 lokale creatieve ondernemers. Van een bijzondere (kerst)kaart tot een uniek meubelstuk. Mooie sieraden en tassen of dat leuke shirtje voor kinderen. Bij de Pop-Up Store scoor je zeker geen standaard kerstcadeau en krijg je inspiratie van alle kanten.

3. Winterwandeling met BBQ en livemuziek

Winterstad-Tilburg-013-Straatjes-blog

Het weekend sluit je helemaal goed af op het stadsstrand in de Piushaven. Daar is Winterstad vanaf 18 december weer geopend. Proost met een glas glühwein en warme chocomelk bij het warme kampvuur. Nog geen zere voeten van de shoppingtrip? Loop dan gezellig mee met de winterwandeling met BBQ die op 20 december plaatsvindt en geniet vanaf 19.30 van livemuziek bij het wintervuur.