the-black-marble-selection-013-straatjes

De Tilburgse band ‘The Black Marble Selection’ is een vriendengroep van zes skaters, die zonder enige ervaring begon te jammen. Nog steeds zijn ze die zes skateboarders, alleen hebben ze hun jamsessies bij kleine kroegen ingeruild voor grote podia, zoals poppodium 013, festival Down the Rabbit Hole en talkshow De Wereld Draait Door. Leadzanger Jean-Paul Lilipaly vertelt over de roots en inspiratie van de band en zijn liefde voor Tilburg.

Waar komt de bandnaam vandaan?
“Gitarist Erik Bus kwam met het idee voor de bandnaam. Onze favoriete skateplek is de zwarte marmeren ondergrond van het kunstcluster dichtbij Theaters Tilburg. Aangezien de liefde voor skaten de basis vormt van onze vriendengroep wilden we dat graag als inspiratie voor de naam gebruiken. ‘Selection’ symboliseert de eenheid die we voelen als groep. De mannen zijn geen gewone vrienden of collega’s, het zijn broers.

Jullie muziek heeft een jaren ‘60 sound. Hoe is dat ontstaan?
“Veel skatevideo’s maken gebruik van muziek uit die tijd en zo ben ik met die sound in aanraking gekomen. Er zijn veel bands die ‘60s invloeden gebruiken, maar wij kwamen tot de conclusie dat het kenmerkende geluid van die jaren tegenwoordig niet meer veel gebruikt wordt.”

Wat zijn je favoriete plekken in Tilburg?
Ik kom graag in de Diggers Recordstore aan de Korvelseweg, vooral tijdens de Late Night Diggin’ avonden om lekker platen te luisteren. Verder is Kras2 in de Willem II straat een absolute aanrader voor lekkere broodjes, met hun ambachtelijke sfeer en goede verse producten.
Voor een biertje ga ik graag naar Café Weemoed op de Korte Heuvel, de huiskamer van onze band.  Hoewel we genoeg plannen hebben om door te groeien als band en met onze muziek, is en blijft Tilburg onze thuisbasis. Dat zal nooit veranderen.