Met de Willem II Passage is Tilburg een nieuw “013 straatje” rijker. Deze doorgang verenigt het karakteristieke Dwaalgebied met de rauwe Spoorzone. Pak je fiets en ontdek het allernieuwste straatje van Tilburg.

Lange tijd was de NS werkplaats voor Tilburgers onbereikbaar gebied. Sinds de laatste vier jaar heeft de Spoorzone zich ontwikkeld tot een creatieve smeltkroes van ondernemerschap, cultuur en festiviteiten! Maar de Spoorzone was net iets minder goed bereikbaar dan we hadden gehoopt. De Willem II Passage brengt daar verandering in met het net geopende fiets- en wandelpad.
Als je het ons vraagt is dat reden voor een feest.

Opening-Willem-II-Passage-013-Straatjes1

Uiteraard komt dat feest er ook. Deze zaterdag 14 mei kun je genieten op de binnentuin van lekkere muziek, kindertheater, schminken en een foto-expositie over het gebied. Of neem een kijkje bij restaurant RAW dat dit weekend voor het eerst proef draait. Zin in een lekkere tosti of broodje? Wij zijn fan van Smeer ‘m. Voel je toch meer voor een koud biertje op het terras voordat je de oversteek naar de Spoorzone aandoet? Het Wapen van Tilburg ligt op de route. De binnentuin zelf is ook een reden om te komen kijken. Dat blijft toch een van onze favoriete spots tijdens de zomer om bijvoorbeeld lekker te zitten onder de boom bij Theater de Boemel.

SPZ-WIIpass-facebook_header

Do It Yourself showstopperfiets
Als je met de kids komt is het aan te raden om je eigen fiets mee te nemen. Tussen 12.00 en 13.00 uur kunnen kinderen zich opgeven voor een modeshow met een versierde fiets. Niet zoveel materiaal in huis voor een Do It Yourself showstopperfiets? No worries! In de binnentuin zijn genoeg knutselspullen te halen.Opening-Willem-II-Passage-013-Straatjes5

Full package
Op de full package moet je nog even wachten. De lichtshow op de wanden van de doorgang werkt al wel maar is nog niet interactief (in de toekomst reageren de lampjes op voorbijgangers etc.) en de Spoorzone zelf is nog een gebied in ontwikkeling. De rauwe sfeer van het gebied blijft, maar wordt uitgebreid met een fijn parkje met vijver. Is dat een reden om thuis te blijven? Echt niet! Het nieuwe straatje bevindt zich namelijk door de gebouwen in de Spoorzone waar je doorheen fietst. Het is maar goed dat er zaterdag een wedstrijdje wordt gehouden wie er het langste over doet om 11 meter door het gebied te fietsen. Zo kun je namelijk alles goed in je opnemen.

Lichtshow Willem ii passage Tilburg Spoorzone