Alaaf! Het is weer bijna tijd voor carnaval. Nog een paar dagen en dan verandert Tilburg in Kruikenstad. Ben je net als ons al aan het aftellen, maar heb je nog geen concrete invulling? Deze tips helpen jong en oud een handje op weg met het plannen van het mooiste feest van het jaar.

013-Straatjes-Sam-Sam-Tilburg-Vintage-Carnaval-2016

Unieke outfit
Heb je nog geen carnaval kostuum kunnen scoren? Dan raden wij aan om te snuffelen bij Retro & Vintage kledingwinkel Sam Sam in de Noordstraat. Daar vind je genoeg inspirerende stukken om een origineel kostuum samen te stellen. 

Schrobbelèr Fizz, Gin Fizz 5 – 7 feb
Altijd willen weten hoe een Schrobbelèr cocktail zou smaken? Dat kan bij Gin Fizz tijdens het carnavalsweekend. Bij deze cocktailbar organiseren ze de Schrobbelèr Fizz, waarbij de gin-tonics tijdelijk worden ingeruild voor variaties op hét carnavalsdrankje. Kidnap The DJ en anderen verzorgen de muziek.

Kijk hier voor meer informatie

The-Grilll-Tilburg-013-Straatjes-Spareribs-Carnaval-Tilburg

Get ready for “The Grilll” en geniet van de enige echte Bogey’s ribs 4 – 7 feb
Mmmmm.. hoe lekker zou het zijn om tijdens carnaval te genieten van de enige echte Bogey’s ribs. Je weet wel, de spareribs die je kon halen bij het populaire american style poolcafé dat tot 2005 in Tilburg gevestigd was. Nou, dat kan! Het nieuwe eetcafé The Grilll  heeft ze namelijk, met nog meer heerlijke barbecue-gerechten, op de menukaart staan. Dat noemen wij nog eens een goede bodem om weer door te gaon.

Kijk hier voor meer informatie

Gaande-carnaval-013-David-Ghetto

GAANDE carnaval editie, 5 februari Poppodium 013
Wil je een keer wat anders dan hoempamuziek en volksliederen? Gaande wel! Na het succes van de silent disco tijdens de NYE bash in Poppodium 013 organiseren ze nu een carnavalsfeest in het poppodium. Met FS Green, David Ghetto, Girl’s Love DJ’s en Paquito Moniz luiden ze de stapavond in. De polonaise doen op r&b, house, hiphop en garage dus. In kostuum uiteraard!

Kijk hier voor meer informatie

013-Straatjes-Hall-of-Fame-Kernaval-2016

KERNAFVAL, 6 februari Hall of Fame
Voor de groep die carnaval bestempelt als ‘kernafval’ organiseert de Hall of Fame een alternatief. In twee area’s in de cultuurfabriek kun je gekostumeerd komen dansen op dj-sets van  Djoiz, Amy, Jimmy, Polonaise Blitzkrieg, Radio RangPang, Numba Kula en meer! De Hall of Fame heeft een reputatie als het om feestjes gaat die lekker anders zijn dan je gewend bent.

Kijk hier voor meer informatie

carnavals-blog

SUBURBAN DISCO PRESENTS CARNAVALSRAVE, 6 februari Club Smederij
Als we het hebben over feestjes die net een tikkeltje anders zijn, kunnen we Club Smederij natuurlijk niet vergeten. SUBURBAN DISCO organiseert voor het tweede jaar op rij de CARNAVALSRAVE. Altijd al eens willen hossen op technomuziek? Zorg dan snel dat je kaarten bestelt, want vorig jaar was de rave uitverkocht. De line-up bestaat uit: Heiko Laux (drie uur durende set), Fowlk en Sub_Surface. 

Kijk hier voor meer informatie

Carnavalsontbijt, 7 februari Villa Pastorie
Vergeet je niet een ‘goeie bodem’ te nuttigen voordat je weer aan het carnavallen gaat? Villa Pastorie zorgt ervoor dat carnavalsvierders er weer helemaal tegenaan kunnen dankzij hun speciale ‘Vogeltjenestje’. Dit is een stevig ontbijt met gehaktbal van boerderij den Elshorst in eigen jus, een hardgekookt ei in de bal en desembrood. En natuurlijk een schrobbelèr. Zelfs de kosten zijn ludiek, namelijk €11,11. Heerlijk om voor de start van de optocht in de Piushaven even in ‘de huiskamer’ van het gebied op te laden!

Kijk hier voor meer informatie

Tjeukefist-Poppodium-013-Carnaval-013-Straatjes-Tilburg

Kids carnaval, 8 februari
Wat is er leuker dan carnaval vieren met de kids? Om ze helemaal op te zien gaan in het verkleden, de wagens en de dansjes. Bij zowel Café Bolle als Poppodium 013 wordt er op de maandag een kidsproof carnaval gevierd. In café Bolle kun je tijdens het kindercarnaval onder andere ballonnen opblazen en snoep eten, terwijl je in 013 tijdens het Tjeukefist onder andere kan dansen met Tjeuke tijdens een live optreden van Monique Smit. 

Kijk hier en hier voor meer informatie

Verjaardag-van-Zoe-Studio-013-Straatjes

CV of Kachel presenteert: De verjaardag van Zoë, 9 februari Studio
CV of Kachel nodigt iedere carnavalsganger uit op het feestje van Zoë van Ree, de afsluiter van carnaval. Een verjaardag en carnaval in één klinkt voor ons als de perfecte combi voor een goed feessie. Pak die laatste kans om dit jaar nog in je pak te dansen in Studio. Ser-V, DNS en Sueside zorgen voor de tunes. Ennuh, affeseere doe gin zeer 😉

Kijk hier voor meer informatie