De festivalzomer is voorbij, maar in Tilburg gaat het feest gewoon door. In de maand september staan er veel evenementen op de agenda waar wij naar uitkijken. Wat is er nu beter dan een lekker weekendje shoppen, cultuur snuiven, genieten van lokale producten en culinaire gerechten? We hebben 5 geweldige evenementen op een rijtje gezet, dus pak je agenda er maar bij.

Spoormarkt eten wat de stad schaft 2017 - Houtloods Eetbar de Wagon - 013 Straatjes Tilburg

SPOORMARKT
Op zondag 10 september kan je weer eten wat de stad schaft tijdens de Spoormarkt (voorheen bekend als Vers Tilburg). Hier kun je alle lokale producten proeven van de boeren, brouwers en telers uit de omgeving. Zij vertellen hun inspirerende verhalen terwijl jij hun smaakvolste producten proeft.

Daarnaast treden er gezellige artiesten op die je vrolijk laten meebewegen met je biertje in je hand. En last-but-not-least: verschillende top-koks zullen vertellen over hun gerechten en andere professionals laten zien wat nu wel en niet goed voor de wereld is. 

Wat: Spoormarkt
Waar: De Houtloods, Burgemeester Brokxlaan 1041, 5041 RP, Spoorzone, Tilburg
Wanneer: Zondag 10 september, 12.00 – 20.00
Toegang: GRATIS

Yard Sale - Club Smederij - 013 Straatjes Tilburg

YARD SALE
Zondag 10 september is het debuut van de Yard Sale: een nieuw concept van de Mannen van Spraakwater. In de binnentuin van Club Smederij kan ondernemend Tilburgs talent laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Hier ervaar je ouderwetse gezelligheid, in een modern jasje.

Vrijwel iedere week ontstaan nieuwe zaken en creatieve initiatieven in Tilburg. De Yard Sale viert deze ontwikkeling én de liefde voor Tilburg. Verwacht een levende creatieve marktplaats waar je kunt dansen in de binnentuin, groovy live deuntjes, eten waar het water van in je mond loopt en oogstrelende producten.

Yard Sale Suppliers:
Boef (Boef en de Gelogeerde Aap)
BRUKT
Mint & Pepr
Roog Bikes
Petra Used & Vintage Clothing
Kingdom Skateshop
Kids love sneakers
TIEN
FF Design 013
WOUW by eveline
DIDTH reversible bags
Sneakercleaners

Food & Drinks:
Atelier Kokumi
Burgerbike
Kim’s Keekies
Lieqjes Lemonade
LOC Brewery

Wat: Yard Sale
Waar: Café Smederij ,Burgemeester Brokxlaan 8-84, 5961, Spoorzone, Tilburg
Wanneer: Zondag 10 september, 13.00 – 18.00
Toegang: GRATIS

Smaak Karavaan - Spoorzone Tilburg - 013 Straatjes

SMAAK KARAVAAN
Op 15, 16 en 17 september parkeren de lekkerste foodtrucks weer in de Spoorzone van Tilburg om je smaakpapillen een onvergetelijke ervaring te geven! Tijdens Smaak Karavaan 2017 kun je naast zinderend voedsel en heerlijke drankjes het hele weekend genieten van verschillende coverbands, dj’s en ander entertainment.

Voor de vierde editie van Smaak Karavaan zijn weer tientallen kleurrijke, creatieve en heerlijke keukens opgetrommeld. Is jouw motto ‘wat de boer niet kent, dat eet hij niet’? Ook voor minder avontuurlijke types is er genoeg keus. Ook aan glutenvrij en vegetarische gerechten is gedacht.

Kids Corner
Ook kleine fijnproevers zijn van harte welkom op Smaak Karavaan. In de Kids Corner kunnen kinderen hun hart ophalen: er wordt volop gespeeld en geknutseld.

Beste foodtruck verkiezing
Lekker gegeten? Beloon de foodtruck dan met een sticker! Op zondag wordt de beste foodtruck van deze editie gekozen door het publiek.

Wat: Smaak Karavaan
Waar: Burgemeester Brokxlaan 8, Spoorzone, Tilburg
Entree via de Willem II passage, Hall of Fame of het NS Plein. 

Wanneer: 
Vrijdag 15 september  16.00-01.00
Zaterdag 16 september  14:00-01.00
Zondag 17 september    13:00-23.00

Toegang: GRATIS

Tilburg Culinair 2017 - 013 Straatjes Tilburg

TILBURG CULINAIR
Tijdens het laatste weekend van september wordt de rode loper weer uitgerold. ‘Dare to be different’ is het thema van Tilburg Culinair dit jaar. Die slogan is niet alleen van toepassing op de deelnemende restaurants en de verrassende gerechten die zij serveren tijdens het festival, maar zeker ook op de organisatie zelf. Het evenement vindt dit jaar namelijk voor het eerst plaats op het Louis Bouwmeesterplein, gelegen pal achter de schouwburg in het centrum van de stad. Dit jaar vertonen tien Tilburgse toprestaurants hun kookkunsten. Negen deelnemers stonden al vaker op Tilburg Culinair. Nieuw in het rijtje is restaurant De Houtloods.

Het Louis Bouwmeesterplein is ruim anderhalf keer zo groot als het Willemsplein, waar het festival de afgelopen jaren werd gehouden. Dankzij de ruimere opzet kunnen de deelnemende restaurants zich nog beter presenteren aan het grote publiek.

Dit zijn de deelnemers:

  • Auberge du Bonheur
  • Cookaholics
  • De Houtloods
  • Kok Verhoeven
  • La Guitarra
  • mooR
  • Otori
  • Postelse Hoeve
  • St. Sjaak
  • Taste!

Op zondag zijn er de hele dag allerlei leuke activiteiten voor de kinderen.

Wat: Tilburg Culinair
Waar: Louis Bouwmeesterplein (achter de schouwburg) Centrum, Tilburg
Wanneer: zaterdag 23 september 15.00 – 01.00 / zondag 24 september 13.00-23.00
Toegang: Tilburg Culinair is vrij toegankelijk, behalve op donderdagavond en vrijdagavond tot 20.00 uur.

Dwalerij No3 2017 Tilburg - fotografie Jac Schalk

DE DWALERIJ
De Dwalerij is een zondagsmarkt in het Dwaalgebied van Tilburg. De Dwalerij is de ideale plek voor een kwalitatief ontbijtje of lunch op zondag en om kennis te maken met vernieuwende producten van verkopers en makers van onder andere kwaliteit vintage, design, kleding, vinyl, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten.

Veel ondernemers uit de Noordstraat en Nieuwlandstraat openen hun deuren tijdens de zondagsmarkt en bieden een kijkje in hun winkel met bijzondere activiteiten en acties. In de kramen vind je een mix van vernieuwende producten, ambacht, vintage, design, zelfgemaakte- en streekproducten.

Wat: De Dwalerij
Waar: Noordstraat en Nieuwlandstraat, Dwaalgebied, Tilburg
Wanneer: Zondag 24 september 09:30 -14:00
Toegang: GRATIS

Fotografie Dwalerij Jac Schalk