THINGS TO DO TILBURG – FOOD & DRINKS

Kop thee in de hand, heerlijke hapjes voor je uitgesteld en lekker uren bijkletsen met vriendinnen. Klinkt als het perfecte weekendplan! We geven vier tips voor een compleet verzorgde high tea in Tilburg.

Locals
Bij dit knusse koffiecafeetje in de Heuvelstraat hangt er een hele fijne sfeer. Door de geur van versgebrande koffie en verse thee uit alle windstreken heeft de plek een wereldse vibe, maar toch heeft het dat home-from-homegevoel. Bij Locals bieden ze geen high tea aan, maar een slow tea. Dit concept, als enige in Tilburg te vinden in dit koffiehuisje, biedt een écht unieke manier van (onbeperkt) thee drinken. De theesoort wordt in een speciale pot gedaan waardoor de smaak intensiever wordt. Naast deze beleving krijg je ook nog eens een ronde van zelfgemaakte hartige hapjes en een ronde van homemade zoetige lekkernijen.

Lunchcafé Nieuwland
Liefhebbers van vintage en schattig servies kunnen hier uren zoet zijn. Geniet samen van vintage finds zoals onder andere een oude Franse apothekerskast. De high tea in Lunchcafé Nieuwland is te verkrijgen in drie verschillende soorten en maten. Voor een klein prijsje kan je al genieten van zoetigheid en verse biologische thee. Smul je liever van een combinatie van zoet en hartig? Dan is het medium arrangement iets voor jou. Of pak je graag helemaal uit met Friandaise bonbons en een glas cava? Het kan allemaal geregeld worden in dit sfeervolle lunchcafé in het Dwaalgebied. Welke vorm je ook neemt alle hapjes zijn vers en huisgemaakt.

Studio
Wie dacht dat je in een van de hipste kroegen van Tilburg alleen goed kunt uitgaan, heeft het mis. De high tea van Studio is ook een echte aanrader. Met name door de thee van het merk Simon Lévelt, waarvan de theeliefhebber weet dat het dan wel goed zit. De hapjes worden vers bereid in de keuken en zijn elke keer net weer iets anders. Denk aan verschillende soorten sandwiches, hartige en zoete bites. Het eten wordt opgediend op retroservies, wat een leuk contrast geeft met de trendy kroeg.

EethuisTwintig
Bij lifestylerestaurant EethuisTwintig stap je de drempel over en voel je, je gelijk thuis. Het interieur, bestaande uit design en vintagestukken, is met zoveel aandacht bij elkaar gezocht dat het heel gezellig aanvoelt. Laat je samen met vriendinnen verwennen in huiselijke sferen door de zorgvuldig samengestelde high tea met zoete en koude en warme hartige hapjes uit de kundige keuken. Wat dacht je van quiche, een sandwich met zalm en wasabi en huisgemaakte macarons? Een high tea bij EethuisTwintig is de perfecte combinatie van bijpraten en een middagje shoppen, want naast restaurant is de locatie ook een interieurwinkel.

Natuurlijk is dit maar een kleine selectie van het aantal plekken dat een volledig verzorgde high tea aanbiedt. Benieuwd of jouw favoriete koffiehuisje ook zoiets aanbiedt? Je leest het via deze link.