In Tilburg kan je bij veel verschillende zaken producten kopen met een verhaal, bijvoorbeeld bij de mooie conceptstores of kleine boetieks. Maar de stad bevat meer creatievelingen met geniale creaties. Wij geven 4 tips voor lokaal shoppen bij ondernemers zonder vaste winkel.

Fusion Furniture Design 013 op de Swan Market
De Swan Market, de lifestyle markt met werk van creatieve en kleinschalige ondernemers, komt deze zondag weer naar de Spoorzone. Eén van die ondernemers is de Tilburger Leslie Smits met zijn Fusion Furniture Design 013. Een oude stofzuiger waar muziek uitkomt, een portable vintage speaker uit de ‘60s met bluetooth of een wereldbol lamp. Fusion Furniture Design 013 geeft oude producten nieuw leven. Hij spit kringloopwinkels of zelfs containers door op zoek naar spullen. Met een beetje boren, schroeven en slijpen haalt hij verschillende schatten uit elkaar en maakt interieur spullen met een vintage en moderne touch. Al plannen deze zondag? Je kunt Fusion Furniture Design 013 ook inhuren voor een op maat gemaakt item.

Wat: Swan Market
Waar: Wagenmakerij, Spoorzone, Tilburg
Wanneer: Zondag 9 oktober, 12.00 – 18.00

Shopping-Local-design-013-Straatjes-Tilburg

Lokaal lekkers in de Food Hall 88
De Food Hall 88 is terug! Verschillende ondernemers staan voor je klaar met hun foodtruck (of foodboot) om iedereen te verblijden en verleiden met de lekkerste geuren, kleuren en vooral smaken. Je vindt er ambachtelijke creaties van (Tilburgse) ondernemers naar eigen recept. Of je nu smikkelt van verse vis, goddelijke soep, bitterballen, taart of lokaal bier, bij elke hap of slok proef je de passie.

Wat: Food Hall 88
Waar: Gebouw 88, Spoorzone, Burgemeester Brokxlaan 88
Wanneer: Van 6 oktober tot 18 december. Open: Vrijdag 17.00 – 0.00, zaterdag 16.00 – 0.00 en zondag 14.00 – 20.00

Food-Hall-88-013-Straatjes-Spoorzone-Tilburg-g

Pop Up Petit
De leukste pop-up store van Tilburg is weer in town. In de Emmapassage shop je bij Pop Up Petit design van meer dan 25 creatieve ondernemers. Klein maar fijn, want de winkel is meer petit dan we gewend zijn. Hoewel de locatie iets kleiner is dan vorige jaren, kun je nog steeds genieten van mooie interieur items, vintage, kinder- en dameskleding, kunst en de oogstrelende look van de hele winkel. Van leren tassen van Studio Hop, plantenhangers van Vintage Ropes, robuuste houten tafels van OaknSteel tot armbanden van Ellen Vedder.

Wat: Pop Up Petit
Waar: Emmapassage
Wanneer: Van 1 oktober tot 31 december. Woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 18.00, zaterdag 11.00 – 17.00 en zondag van 12.00 – 17.00

Pop-up-store-Petit-Tilburg-013Straatjes-4

Just Sayin. Conceptstore meets koffiecafé.
Just Sayin is een concept store in het gloednieuwe pand van DePLINT, waar je een heerlijke coffee to go kunt scoren. Eenmaal binnen wil je waarschijnlijk niet meer weg door het zien van de verrassende boeken, kunst, sieraden, cadeaus en een te gekke verzameling van lokaal design zoals: speakers van Boemkees, knuffels van Discodip, houten gadgets van Woodiful en T-shirts van Instinct one. Neem een gelukskoekje met inspirerende spreuk, een grote kop cappuccino en geniet van het assortiment dat bijna elke week wordt aangevuld.

Wat: Just Sayin
Waar: DePLINT, Veemarktstraat 34

Just Sayin Shopping 013 Straatjes Tilburg De PLINT