13x Things to do Kruikenstad 2020 Zòt zèèn is zo gèk nòg nie!

Ja ja wie voelt het al..? Carnaval barst los in Kruikenstad! Naast de welbekende evenementen en d’n Opstoet staan er veel unieke feesten in de agenda. Hossen op ouderwetse carnavalsnummers of goed verkleed dansen op techno en de lekkerste urban carnaval hits. Met het motto Zòt zèèn is zo gèk nòg nie belooft het vijfdaagse carnaval weer een spetterend groen-oranje feest te worden. Wij hebben voor jong en oud 13 geweldige evenementen op een rijtje zet. Alaaf!

GROEN-ORANJE VRIJMIBO

Wat doe je na een lange week werken? Een vrijmibo natuurlijk. Op carnavalsvrijdag wordt die nog veel leuker; helemaal groen-oranje! Carnaval begint namelijk niet vroeg genoeg. Trek je carnavalskleding extra vroeg uit de kast en sleur je collega’s mee naar Polly Maggoo want hier begint carnaval al om 17.11 uur!

Na deze Vrijmibo zet je het feestje natuurlijk door in de vele andere Kruikenkroegen, tijdens de Kroegendwèèltocht.

Foto:Carnaval in Kruikenstad & Polly Maggoo

STILLEKES HOSSEN | CARNAVALS SILENT DISCO

 • Vrij 21 & za 22 feb : 20:00 – 02:00 | Zon 23 feb: 14:00 – 00:00
 • Locatie: Oranjestraatje – Gin Fizz

In plaats van die grote kwèèkinstallasies, neme ze bij de Schrobbelèr Fizz (Normaol Gin Fizz), Het Elfde Gebod, The Cat’s Back & C.v. Kruik’m tijdens ‘tGroôte Pleinfestijn een helleboel koptelefoons mee. Kunne we Ammòl lekker op ons gemakske luisteren naor de gezelligste carnavalsploatjes, zonder dat die maawers er last van hebben, kende tussen 2 kanalen kiezen en kunde zelf bepale hoe hart dat dieje muziek staot ok nog! Wa wilde nog meer?

NOSTALGIETISCHE MIDDAG

Vorig jaar een succesformule, dus dit jaar de 2.0 versie! Zaterdag 22 februari kan je voor Het Elfde Gebod & The Cat’s Back op straat terecht voor een Nostalgietische Middag.

Tussen 14:00 en 20:00 zie je de volgende artiesten:

 • Nostalgieten [Ouderwets carnaval op vinyl]
 • De Manager [Mixt oude carnavalshits in een modern jasje]
 • C.V. De Kapotte Kachels [Schuppen alles terug over de Maas]
 • C.V. De Gierboys [Carnavalle met z’n alle]
 • Carnavalsgekken [Kruikenstad’s leukste orkest]
 • DJ Lapschwanz [Der partymeister mit die geilste schlagers]Bennie Bekend [Kneitervals, maar wel ‘n grôt fist]

CARNAVALSRAVE 2020

Traditiegetrouw wordt in Tilburg tijdens carnaval de Hoempapa-muziek één nacht ingeruild voor stevige techno. De geniale makers? Suburban Disco. Het techno, house- en disco collectief organiseerde eerder al feestje in 013, maar brengt nu ook voor de allereerste keer haar Carnavalsrave naar de Veemarktstraat. Het recept blijft hetzelfde: Iedereen verkleed, maar dan met techno. De kicks komen van AnD, die maar liefst 3 uur gaan knallen, en resident Julie. 

URBAN CARNAVAL XL

Carnaval is gonna be LIT this year! De Main stage van 013 wordt eenmalig omgetoverd tot URBAN paleis vol koningen in het genre. Zo brengen o.a Chivv en Ashafar – naast confetti – hun miljoenen hits mee en zo dans je de hele avond en nacht op de lekkerste en heetste urban. Ga gek in je piratenpak of kom als jezelf. Enjoy!

OPSTOET IN KRUIKENSTAD 2020

 • Zondag 23 februari 12:00 – 17:30

Voor velen het hoogtepunt van carnaval: d’n Opstoet! Prachtige wagens, gezellige mensen en de Prins van Kruikenstad natuurlijk voorop.

Check de website van Kruikenstad voor de route van d’n Opstoet!

Foto:Carnaval in Kruikenstad

KOUWVOETENFIST

Eens per jaar wordt Theaters Tilburg traditiegetrouw omgetoverd tot een carnavalstempel, waar jong en oud terecht kunnen. Samen met KV De Flepsteppers organiseert Theaters Tilburg ook in 2020 vier fantastische feesten, waar topentertainment en gezelligheid gegarandeerd zijn.

Op zondag 23 februari kan iedereen na d’n Opstoet zich warm hossen bij ons in de studio. Het Kouwvoetenfist is hét gratis carnavalsfeest met knettergoeie carnavalsmuziek. Het Kouwvoetenfist begint meteen na d’n Opstoet en duurt tot een uurke of 19:00. Dèggutwit: Reserveren hoeft niet, maar… vol = vol!

Foto: Carnaval Theaters Tilburg

UT GROTE FLÒDDERIEDÒSKUS FRIKANDELLEN FIST 2020

Dit jaar pakt Cafe Brandpunt het kruikenfist grootser dan groots aan! De brooikes frikandel vliegen je om de oren, de artiesten zijn niet op 11 handen te tellen.

CARNAFIESTA

Carnaval vier je met de lekkerste beats op het Piusplein. Samen dansen, zuipen en flirten tijdens CarnaFiesta 2020!

LINE UP: Charlie Ray, Fatguys, Disco Nico, DJ IemandAnders, Dj Joey

TJEUKEFIST

Tjeukefist is het kindercarnavalfeest van de Kruikenstad waar de allerkleinste carnavallers van harte welkom zijn om samen met Tjeuke en familie deze carnavalsmaandag te vieren.  Op maandagmiddag zal Tjeuke zijn verjaardag vieren. Een spetterend feest met schmink(st)ers en supertoffe artiesten.

Tickets zijn verkrijgbaar via de Kruikenstad webshop

Kinderen van 0 tot en met 2 jaar krijgen gratis toegang.

Foto: Carnaval in Kruikenstad & 013 Poppodium

DE KÈNDERSTOET

 • Dinsdag 25 februari 13:30
 • Locatie: Centrum van Kruikenstad

Op dinsdag 25 februari trekt de Kènderstoet weer door het centrum van Kruikenstad. Heel veel Kruikjes en Kruikinnetjes laten hun mooiste creaties zien aan de Prins en zijn Gevolg. Langs de route staan honderden belangstellenden die hun ogen uitkijken!

ROUTE: De Kènderstoet vertrekt om 13:30 uur vanaf het Radiopleintje (Heuvelstraat). De route gaat via de Oude Markt, Stadhuisstraat, Monumentenstraat, Heuvelstraat, Katterug, Paleisring, Piusplein en Juliana van Stolbergstraat om vervolgens aan te komen op d’n Heuvel. Daar ontvangt de Prins alle deelnemers en vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats.

Naast leuke prijzen voor deelname is er ook een loterij (iedere deelnemer krijgt een lot bij het startbewijs) en het Happy Ouder Evenement. Het belooft een spetterend feest te worden voor jong en oud.

KÈNDERFIST

Na de Kènderstoet is het natuurlijk tijd voor een feestje! Kom naar het Kènderfist bij Theaters Tilburg: een middag vol muziek, optredens en acts. De jongste Kruiken en Kruikinnen kunnen zich uitleven in een kinderspelletjesparadijs, er is popcorn om de honger te stillen en we schenken een biertje voor de ouders. Een middag onbezorgd plezier voor jong en oud!

PÈTSJA KÜTSJA NIGHT KRUIKENSTAD

Een avond vol gepassioneerd geouwehoer door eigenaardige makers, wereldverbeteraars en vreemde hobbyisten. 10 sprekers vertellen bij De Nieuwe Vorst hun verhaal. Dit alles met de nodige portie zelfspot, onwaarschijnlijke gedrevenheid, opportunisme en uiteraard met een bijzondere Tilburgse afdronk.

Laat je verrassen!

Meer over carnaval in Kruikenstad

Zòt zèèn is zo gèk nòg nie. Het motto van 2020 gaat hand in hand met het stadsembleem dat alle Kruiken en Kruikinnen gedurende het carnavalsseizoen met trots dragen. Het winnende ontwerp is van Anniek Schaap.

Voor een mooi overzicht van alle evenementen en nieuws: Bezoek de website van de Carnavalsstichting Tilburg: www.kruikenstad.nl