THINGS TO DO TILBURG – KIDS

10 leuke tips om samen met je kinderen van Tilburg te genieten

Even een drankje doen in de stad, uit eten gaan of shoppen is helemaal niet moeilijk met kinderen erbij! Tilburg heeft genoeg leuke plekken waar jong en oud zich goed kunnen uitleven en bijkletsen. We tippen een selectie van 10 bijzondere locaties en speciaal voor de herfstvakantie een aantal activiteiten voor de kids. Wedden dat ze nog lang niet naar huis willen?

SPOORPARK TILBURG | SPORT & ONTSPANNING | Spoorpark 8, 5038 LS Tilburg 

Als je echt wilt ontspannen en chillen weet je nu waar je moet zijn! Het Spoorpark is het grootste en één van de mooiste burgerinitiatieven van Nederland. Een tien hectare grote groene stadsoase en sportpark met skate- en bmx-banen, basketbalveld, beachvolleybalvelden, kunst, stadscamping, scoutinggebouw, kinderopvang, evenemententerrein, gezondheidscentrum, hindernisbaan een klimtoren in aanbouw en een T-Huis waar je na een parkwandeling heerlijk wat kunt drinken en eten.

Tijdelijke Pop-Up T-Huis bij Beach Tilburg | Meer info

LOCHAL| Burgemeester Brokxlaan 1000 | 5041 SG Tilburg | PLAN ROUTEMEER INFO

De LocHal is een voormalige NS-werkplaats die is omgetoverd tot een imposante en inspirerende culturele hotspot. In de bibliotheek kun je boeken lenen en een kijkje nemen in de verschillende labs. Bezoek één van de vele activiteiten en geniet gezellig van een drankje bij het Stadscafé.

*HERFSTVAKANTIE – CODE MIDDAG LOCHAL: Wil je graag met leeftijdsgenootjes aan de slag om je eigen website te leren bouwen en programmeren? Meld je dan aan voor de Code Middag in Tilburg! 

Meer info |15 oktober 2019, 14:00 – 16:00 | 8 – 16 jaar| DigiLab (Bibliotheek LocHal)

ONTDEKSTATION013 & VINCENTS TEKENLOKAAL Spoorzone Hal 79 | Burgemeester Brokxlaan 20 Tilburg | MEER INFOPLAN ROUTE

Ontdekstation013 en Vincents Tekenlokaal nemen je mee op een creatieve reis in de oude werkplaats in de Spoorzone. Talentontwikkeling, techniek en tekenen komen hier samen. Bouw met design-experts je eigen toffe kunst of acteer in je eigen film. Bij Vincents Tekenlokaal kun je helemaal losgaan op een van de digitale tekentablets en je eigen talent ontwikkelen met krijt, potlood, olieverf of een 3D-tekenpen.

*Herfstvakantie special: Heb je altijd al je eigen handrobot willen maken? Gebruik je fantasie en verzin de leukste, tofste, gekste handpop die je op het einde van de dag mee naar huis mag nemen! Uitsluitend deze herfstvakantie bij Ontdekstation013. Zaterdag 12 oktober tot en met zondag 20 oktober, dagelijks geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

013-Straatjes-Tilburg-Kids-Hotspots-Hall-of-Fame

HALL OF FAME | Burgemeester Brokxlaan 6 Tilburg | MEER INFOPLAN ROUTE

Kids die op een skateboard tricks landen op de ramps, die hun tekentalent ontpoppen met graffiti spuitbussen, jongens en meisjes die hiphop dansen en feestvierende kinderen die hun eigen ringtones maken. Het zijn nog maar een paar voorbeelden van alle coole hobby’s die kinderen ontwikkelen in de rauwe cultuurfabriek Hall of Fame. Er is een skatepark, vier oefenruimtes voor beginnende bandjes en een dansstudio. Oudere skaters nemen de ‘jonkies’ echt onder hun hoede en leren ze al snel de coolste trucjes.

013 Straatjes - Spaarbank - Dwaalgebied Tilburg - Foto door William van der VoortSTADSCAFÉ DE SPAARBANK | ETEN & DRINKEN | Noordstraat 125 Tilburg | MEER INFOPLAN ROUTE

Sfeer en ambacht komen mooi samen bij Stadscafé de Spaarbank, een modern café in een bijzonder, monumentaal pand uit 1910. De grote binnentuin en het sfeervolle terras aan de voorzijde zijn uniek in het DwaalgebiedBij goed weer spelen de kinderen lekker in de speeltuin, in de winter zit je hier gezellig in een kringetje rond het kampvuur. Die feel is er ook binnenin het monumentale pand waar de kinderen hun gang kunnen gaan in de speelhoek..

De dinerkaart bevat niet alleen gerechten zoals frietjes met frikandel, kipnuggets of kroket en poffertjes, maar ook kleinere porties van toppers zoals een half pannetje Zeeuwse mosselen en Vlaamse stoverij van rundvlees.

HET KETELHUIS | ETEN & DRINKEN | Aabe-straat 45 | MEER INFOPLAN ROUTE

Tussen de Piushaven en het Leijpark, gevestigd in een prachtig monumentaal pand van de voormalige AaBe Fabriek, ligt deze unieke ‘Pannenkoekfabrique’. Het Ketelhuis is veel meer dan een pannenkoekenrestaurant. Naast een ruime keus aan pannenkoeken voor groot en klein kun je hier ook heerlijk genieten van ontbijt, lunch of diner. Terwijl de kinderen lekker ravotten in de buitenspeeltuin of boven in de speelruimtes, kun jij lekker ontspannen in het Ketelhuis of op het terras met een kop koffie of een verfrissend biertje.

GIANOTTEN MUTSAERS | SHOPPEN & LUNCHEN |Tijdelijke locatie: Emmapassage 18-26 Tilburg  | MEER INFO

Kinderen beleven het liefste allerlei avonturen. Niet alleen door buiten te spelen, maar ook door op te gaan in de mooiste boeken. Bij Gianotten Mutsaers vind je allerlei spannende verhalen. Van prentenboeken om samen door te bladeren tot young adult pageturners voor tieners. De boekhandel voelt als een grote huiskamer. Een gezellig boekenparadijs waar je uren kunt vertoeven met een goed boek en lekkers bij het lunchcafé.

*REIS MEE – KINDERBOEKENWEEK t/m 13 oktober! Lees meer over de Kinderboekenweek geschenken & activiteiten bij Gianotten Mutsaers.

NATUURMUSEUM | Spoorlaan 434 Tilburg | MEER INFOPLAN ROUTE

Heb je al eens oog in oog gestaan met een levensechte mammoet? Zo niet, dan ben je nog nooit in het eigenzinnige Natuurmuseum Brabant geweest. Al tachtig jaar lang vergroot dit Tilburgse museum de liefde voor de natuur door bijzondere tentoonstellingen te maken. Ga jagen op dieren uit de oertijd, bekijk de dieren van Jeroen Bosch zoals je ze nog nooit zag, test je kennis over de wolf en drink thee met Kikker. Of word natuuronderzoeker in de OO – zone, een depot met prachtige planten, dieren, stenen, mineralen, fossielen, archeologisch en cultuurhistorische objecten.

Grotto - Tilburg - eten en drinken - 013 Straatjes

GROTTO | Oude Warande 3 | MEER INFOPLAN ROUTE

Midden in de groene natuur van Stadsbos013 en de Oude Warande vind je Grotto. Dit paviljoen is de perfecte plek voor een tussenstop tijdens een gezellige wandeling. De met liefde gemaakte koffies van Saskia en Yvon hebben inmiddels heel wat fans. En wat je ook zeker een keer wil beleven: Grotto Live, concerten in de betoverende bosomgeving!

*Kunstwandeling: Delirious: Tot 20 oktober is de tiende expositie van Lustwarande in de Oude Warande te zien. Delirious presenteert nieuwe beelden van 25 kunstenaars uit heel de wereld. Geniet van een mooie wandeling in een Barok doolhof en laat je meeslepen door indrukwekkende kunst en natuur. Geschikt voor het hele gezin. MEER INFO

HOSTEL ROOTS | Stationstraat 41 Tilburg | MEER INFOPLAN ROUTE

In een prachtig Rijksmonument, een voormalige bank in art-nouveaustijl, laat Hostel Roots als geen ander zien wat ‘thuis in Tilburg’ inhoudt. De prachtige themakamers verwijzen naar Tilburgse trekpleisters. Ook kun je hier goed ontbijten, lunchen en borrelen.

* HERFSTVAKANTIE SPECIAL: ROOTS KIDS HOTEL

Hostel Roots leent zich uitstekend voor gezinnen door de gevarieerde luxe familiekamers. Kinderen verwonderen zich over het prachtige monumentale pand, een vleugel in het atrium en een echte bankkluis in de ‘basement’ bar. Tijdens Roots Kids Hotel zorgen het team van Roots ervoor dat het aan niets ontbreekt voor de kinderen, zodat de ouder(s) optimaal geniet(en).

Natuurlijk is dit maar een kleine selectie van het aantal winkels, cafés, restaurants en andere plaatsen waar je heel fijn samen met kinderen naartoe kunt. Via deze link vind je er nog meer.