OVER 013 STRAATJES

Nieuwsgierig, inspirerend en creatief. Hét online en offline platform dat de bijzondere zaken, gebieden van Tilburg, de Local Heroes en hun publiek verbindt.

013 STRAATJES LOCAL CITY GUIDE BESTAAT 8 JAAR

Met veel liefde en een frisse blik op de stad hebben we in mei 2015 de 013 Straatjes website gelanceerd. Om mensen van buiten én binnen de stad te inspireren en te laten zien hoe je kunt genieten van het Tilburg van nu. In december 2015 volgde de eerste 013 Straatjes local city guide in print met 16 hotspots verspreid over 4 gebieden. Drie jaar verder ontwikkeld de stad zich in een rap tempo en groeit De Tilburg city guide mee. Inmiddels heeft 013 Straatjes een enorme aantrekkingskracht en wordt lokaal, nationaal en internationaal gevonden. De zevende editie van de local city guide (NL/ ENG) bestaat nu uit meer dan 90 lokale hotspots uit de binnenstad en de omgeving van Tilburg.

EDWIN & JOLANDA

013 Straatjes is een Tilburgs initiatief van ondernemers Edwin & Jolanda de Leeuw. Edwin de Leeuw is oprichter van Studio Web Presence, een (bottom-up) marketing, communicatie & design bureau in de Spoorzone Tilburg die hij runt met partner-in-crime,  Jolanda de Leeuw Geschiere.

Edwin is bottom-up marketing & communicatie professional en weet snel de behoefte te peilen van zijn klanten. Zo creëerde hij de eerste responsive websites voor de BAM en Gemeente Tilburg. Na zijn eerste commerciële functies bij Nederlands grootste mediabedrijven werd hij in 2010 bij de bekendste startup van Tilburg (Werkspot.nl) verantwoordelijk voor de social media marketing. De typische startup mentaliteit en het bijbehorende ondernemerschap werd hier aangewakkerd, die kennis past hij direct toe in het 013 Straatjes platform. Zijn grote kracht ligt in het verbinden van uiteenlopende partijen en op verschillende niveaus win win situaties creëren. Met passie waarde toevoegen aan bewoners, bezoekers en de lokale ondernemers van de stad.

Jolanda is head designer, mede-eigenaar van Studio Web Presence en mede-oprichter van 013 Straatjes. Zij bedenkt en ontwerpt de vorm van 013 Straatjes, projecten van Studio Web Presence en is altijd op zoek naar innovaties en uitdagingen om haarzelf en de producten van de klant te vernieuwen. Als modeontwerpster heeft zij jarenlang gewerkt voor verschillende grote modebedrijven. Voor het ontwerpen en ontwikkelen van de collecties reisde zij naar verschillende levendige steden zoals Berlijn, Barcelona en Hong Kong. Sinds 2013 gingen Edwin en Jolanda samenwerken voor verschillende (web) design en marketing projecten en dat bleek een gouden match.. 

Als een van de eerste ondernemers vestigde zij zich in de industriële Spoorzone. Pionieren met een 3G dongle! Vanaf dat moment zijn zij zeer betrokken en werken nauw samen met een grote groep creatieve en vernieuwende Tilburgse ondernemers, bedrijven, evenementen, de Gemeente Tilburg, City Marketing Tilburg en Provincie Noord-Brabant.

UNDERDOG

Door deze samenwerkingen zagen zij dat er veel meer in Tilburg gebeurde dan veel mensen wisten. Vanuit hun natuurlijke verbindingen met de stad zagen zij dat er een platform miste dat de creatieve underground scene en lokale pioniers (en oudgediende) op een inspirerende manier bij elkaar bracht. Al het leuke kwam namelijk van de mensen zelf! Die enorme energie boeit en vraagt naar meer.

LOCAL HEROES

De local heroes van 013 Straatjes Tilburg worden lokaal, nationaal en internationaal gevonden. Het is heel mooi om te zien dat andere partijen van ver buiten de regio in Tilburg inspiratie vinden. Zo zijn de 013 Straatjes city guides al naar buitenlandse nieuwsredacties gestuurd en zien wij in de statistieken welke media inspiratie opdoet voordat ze naar Tilburg komen. In de tussentijd zijn er veel volgers en fans bijgekomen en zijn wij er trots op dat de local heroes van 013 Straatjes in de spotlight worden gezet!

MEER INFORMATIE EN MOGELIJKHEDEN

Als je meer wil weten over 013 Straatjes, als je vragen hebt over de Tilburg city guide, UitAgenda Things to Do Tilburg, adverteren of partnerships, neem dan contact met ons op.